Page 2 - Gazeta AFP
P. 2

E enjte 11 tetor 2018                                                             2
                                     AKTUALITET
         www.albanianfreepress.al
   ÇËSHTJA "BABALE"                                          Një ditë pas publikimit të një tjetër videoje, ku protagonist

                                                     ishte kunati i "Babales", Fredi Alizoti, ka reaguar
                                                     Prokuroria e Krimeve të Rënda. Sipas saj, ka qenë ky
   Krimet e Rënda: Alizoti                                      person i cili ka imituar Agron Xhafajn, vëllain e ministrit të

                                                     Brendshëm dhe ka qenë në përgjim nga Prokuroria   imitoi vëllain e ministrit, ishte në përgjim

                                                         SIZMIOLOGJI
                                                         SIZMIOLOGJI
    OMISIONERI
    OMISIONERI
                              DEKLARATTAA
    OMISIONERI
                              DEKLARATA
                              DEKLARA
   K K K K KOMISIONERIOMISIONERI            DEKLARA                        SIZMIOLOGJI
                                                         SIZMIOLOGJI
                              DEKLARATTAA
                                                         SIZMIOLOGJI
   Flenckenstein: Të funksionojnë               jë ditë pas publikimit të një tjetër videoje, ku protagonist Nuk ndalen lëkundjet në Shqipëri,
                                 ishte kunati i "Babales", Fredi Alizoti, ka reaguar
   dy gjykatat më të rëndësishme             NProkuroria e Krimeve të Rënda. Sipas saj, ka qenë ky tërmeti i radhës bie në Gjirokastër
                              person i cili ka imituar Agron Xhafajn, vëllain e ministrit të
                              Brendshëm, dhe ka qenë në përgjim nga Prokuroria. Prokuroria
     omisioneri evropian, Knut             po ashtu thotë se në këmbim të kësaj marrëveshjeje, ai do të jë tjetër
   KFleckenstein deklaroi dje              merrte një shumë prej 200 mijë eurosh. "Ky shtetas ka deklaruar Ntërmet ka
   se po nuk funksionuan dy               që Albert Veliun (Babalen) e njihte prej 20 vitesh. Rreth muajve rënë dje në Shqi-
   gjykatat më të rëndësishme në             tetor-nëntor të vitit 2017, ai i kishte thënë që donte t'i bënte një përi, konkretisht në
   Shqipëri, ajo Kushtetuese dhe             regjistrim Agron Xhafajt, vëllai i ministrit të Brendshëm, por nuk i zonën e Gjiroka-
                              gjente dot anën, pasi ai nuk e afronte. I kishte ofruar që të bënin
   Gjykata e Lartë, lufta kundër             një regjistrim dhe shtetasi Fredi të hiqej sikur ishte shtetasi strës. Shërbimi
   korrupsionit dhe krimit të              Agron Xhafaj. Për këtë shërbim "Babalja", i kishte thënë që do të ndërkombëtar
   organizuar nuk mund të ketë                                        sizmiologjik
   sukses. "Sepse nëse këto                                          informoi mbi të
   organe nuk funksionojnë, të gjitha objektivat e tjera do të                        dhënat e fundit të tërmetit, por më tepër se fuqia e këtij tërmeti,
   jenë shumë më të vështira për t'u arritur. Unë do thoja sërish                       më shqetësues është epiqendra e re e tij, që godet vendin
   që diferencën do ta bëjë së pari zbatimi i reformës në drejtësi,                      tonë. Tërmeti ka qenë i magnitudës 2.4 i shkallës Rihter.
   pasi nëse ky sistem nuk funksionon normalisht, atëherë është                        Edhe pse konsiderohet i lehtë, fakti që përsëriten një sërë
   e pamundur të arrihet sukses në luftën kundër korrupsionit                         lëkundjesh, të cilat nuk po ndalen është edhe më
   dhe krimit të organizuar. Pra, ky është një kriter shumë i                         shqetësuese. Cunami më i fundit që la qindra të vdekur në
   rëndësishëm, por nuk bëhet fjalë për përzgjedhje midis                           Indonezi erdhi pikërisht si pasojë e një sërë tërmetesh, që
   kritereve", tha mes të tjerave Flenckenstein.                               prekën zonën dhe ishujt përreth.
   VENDIMI
   VENDIMI                                                  T T T T TAKIMIAKIMI
                                                         AKIMI
                                                         AKIMI
   VENDIMI
                                                         AKIMI
   VENDIMI
   VENDIMI
   Masakra në Bulevardin "Zogu 1",                                      Ruçi: Marrëdhëniet ekonomike me
   jepet dënimi për tre të arrestuarit                                    Emiratet, ende të pashfrytëzuara
      jykata  e                    merrnin 200.000 euro nga deputeti me mbiemrin Salianji. Këtë arrëdhëniet
   G Tiranës ka                     bisedë e kishin regjistruar në Vlorë te një lokal përballë atij që Mdypalëshe
   dhënë masën e                     kishte shtetasi Agron Xhafaj. Sipas deklaruesit, "Babalja" kishte politike mes Shqip-
   sigurisë për tre të                  premtuar që do t'i jepte 100.000 euro dhe zëri i shfaqur në regjistrimin ërisë dhe Emirateve
                              e bërë publik nga televizionet në bisedë me Babalen, ishte zëri i tij.
   arrestuarit  e                    Babalja deri në këto momente nuk i ka dhënë asnjë lek", thuhet në të Bashkuara Ara-
   masakrës   në                    njoftimin e Prokurorisë. Nga ana tjetër, Krimet e Rënda pohojnë se be janë shumë të
   Bulevardin 'Zogu I',                 gazetari Jetmir Olldashi nuk ka depozituar materialin origjinal në mira, megjithatë,
   në Tiranë më 27                    organin e akuzës. "Jetmir Olldashi nuk ka dorëzuar në asnjë mo- bashkëpunimi në
   maj 2015, ku mbetën të vrarë Mentor Lufi, Gerti Goxhaj dhe ment materialin origjinal si dhe mjetet, me të cilat është pretenduar fushën ekonomike
   Besnik Sulku. Kështu, ajo ka dhënë 20 vjet burg për Klejvi se është realizuar audiopërgjimi që lidhet me bisedën e pretenduar e tregtare ka mun-
   Doçi, 27 vjet burg për vellain e tij Markeljan Doçi dhe burg të zhvilluar midis shtetasve Albert Veliu dhe Geron Xhafaj duke dësi të pashfrytëzuara. Një fakt të tillë, kryetari i Kuvendit të
   përjetë për italianin Salvatore Letizia, ky i fundit i cilësuar si pretenduar se nuk e disponon më dhe kopje të tij ia ka dorëzuar Shqipërisë, Gramoz Ruci e bëri me dije gjatë një takimi që
   vrasës me pagesë. Mësohet se asnjëri nga personat e  shtetasit Ervin Salianji", vijon më tej Prokuroria.  zhvilloi me ambasadorin e ri emirat, Mohamed Meer Al Raeesi.
   pandehur nuk ishte i pranishëm në seancën gjyqësore.           REAGIMIGIMI            Gjithashtu, ai vlerësoi kontributin e Abu Dhabi Fund në
                                        REAGIMIGIMI
                                        REAGIMI
                                        REA
                                        REA
   Dyshohet se ngjarja e ndodhur në Tiranë është një zinxhir                          financimin e programeve dhe projekteve në fusha të ndryshme
   hakmarrjesh që lidhet me vrasjen e Durim Sulkut në Holandë Kryeministri, sërish i vendosur:        dhe shprehu interesin për rritjen e investimeve emirate në
   në prill të 2015.                                              Shqipëri, në sektorë strategjikë për vendin.
   AKSIONI
   AKSIONI                         Bastet dhe kazinotë do mbyllen!          VENDIMI
                                                         VENDIMI
   AKSIONI
   AKSIONI
                                                         VENDIMI
                                                         VENDIMI
   AKSIONI
                                                         VENDIMI
   FNSH-ja "mësyn" në rrugë edhe             Ktë mbyllë doemos në fund të këtij viti, aktivitetin e lojërave të Nehat Kulla tërhiqet nga kërkesa
                                ryeministri Edi Rama tha dje sërish se është i vendosur që
   lokalet, kapet "i forti i Boriçëve"          fatit në çdo qytet të Shqipërisë. Në një deklaratë të fundit, Rama që dënimin ta kryejë në shtëpi
                              ndryshe nga dje që tha se do të mbyllen kazinotë elektronike dhe
                              pikat e basteve në zonat urbane, njoftoi se bastet dhe kazinotë
     orcat e Ndërhyrjes                                              ehat Kulla është
   Fsë Shpejtë kanë                   elektronike do të dalin jashtë ligjit në 31 dhjetor. "Bastet dhe Ntërhequr nga kër-
                              kazinotë elektronike do të dalin jashtë ligjit në 31 dhjetor",
   arrestuar në Fier një                 konfirmoi Rama. Teksa lëshoi edhe një paralajmërim për faqe kesa e tij, që pjesën e
   42-vjeçar të konsi-                  interneti shqiptare që siç tha ai po vazhdojnë të reklamojnë të mbetur të dënimit ta
   deruar si "i forti" i                 tilla aktivitete. "Ama çdo reklamim i tyre në çdo lloj media, është kryejë në arrest shtë-
   Fierit. Nga kontrolli                 i jashtëligjshëm. Portalet që kanë ende reklama të tilla t'i heqin pie. Kërkesën ai ia ka
   i ushtruar në lokalin                 vetë se ndërkohë po punohet për mbylljen e tyre! Mos kemi llafe dërguar Gjykatës së
   në lagjen "8 Shkurti"                 për lirinë e shtypit pastaj", tha dje Rama. Sakaq pardje, në një Krujës ku nëpërmjet
   në Fier, Ilir Boriçit iu gjetën dy pistoleta dhe një shpatë. konferencë për mediat, Rama deklaroi se do të pushojnë të avokatit shprehet se
   "Shtetasi Ilir Boriçi është pjesë e grupit të quajtur 'Boriçët', funksionuari të gjitha kazinotë elektronike dhe bastet sportive "Meqenëse nga konsu-
                              dhe çdo lloj basti për çdo garë në pistë, me kuaj, qenë apo
   grup me precedentë kriminal kryesisht në fushën e krimeve skllavë të tjerë faunës shqiptare. Gjithashtu, deklaroi se po ltimet me klientin tim, i cili më ka caktuar në këtë detyrë,
   kundër personit".                   punohet për rregullimin e kësaj veprimtarie në distancë, kemi rënë dakord, kërkojmë që të heqim dorë nga kërkesa
   Sipas policisë, Ilir Boriçi, aktualisht ndodhej nën masën e nëpërmjet internetit, dhe se brenda 31 dhjetorit do ketë gati një me objekt Lirim nga Burgu (qëndrim në shtëpi), pasi
   sigurisë "detyrim për paraqitje" për "Armbajtje pa leje", regjim të ri. Konkretisht, Rama tha se nga 1 janari nuk do ngrihet mendojmë se interesat tona do ti vlerësojmë në një moment
   "Kanosje" dhe "Shkatërrim prone". Më herët, ai ishte arrestuar më asnjë qepen për baste dhe kazino elektronike në asnjë zonë të dytë". Kulla u arrestua në vitin 2005, pasi ishte dënuar me
   pesë herë të tjera me akuzat "Tentativë vrasje", "Kanosje", të banuar në 28 mijë kilometër katrorë të Republikës së 20 vite burg, i deklaruar fajtor për vrasjen e Halim Gjuzit, ish-
   "Shkatërrim prone" dhe "Armëmbajtje pa leje".     Shqipërisë.                      shofer i zv/ministrit të Arsimit, Halit Shamata.
   1   2   3   4   5   6   7